Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
Tjålme + nimettömät järvet 17.-24.7.2010
  • Jari-Pekka
  • Hannu
  • Janne
  • Pekka
  • Samu
  • Toni
  • Ari S
  • Seppo
  • Ari R


Tällä kertaa nyypiö sai vuoron kirjoittaa reissuraportin. Eka kertaa tarvittiin kaksi kopterilentoa. Kopterissa oli ainakin kaksi, ellei kolmekin ensikertalaista, itseni mukaan lukien. Myös kalareissu sinänsä oli eka kerta. Pääkaupunkiseudulta tulivat perusjäsenet Jari ja Janne, Forssasta Jannen kaverit Toni ja Samu, Oulun seudulta loput.

17.7. Menomatka

Pojat Forssasta aloittivat matkansa jo hyvissä ajoin ja olivat Muoniossa odottelemassa, kun Ouluun matkanneet olivat vielä Tornion kieppeillä. Jostain syystä Muoniossa ei pojilla aika kulunut ja heilläkin matka jatkui, ennen kuin saavuimme sinne. Luvat haettiin normaalisti Karesuvannosta ja säästettiin hieman. Ajomatka sujui hienossa säässä ja perille saavuttiin hyvissä sielun ja ruumiin voimissa (vai mitä Hannu?). Kamat autosta kentälle ja kopterimiehistöt jakoon. Hieman joitakin pelotti, mahtuuko kaikki mukaan, mutta eipä siinä sen enempiä ongelmia ollutkaan. Lento leiripaikalle oli ensikertalaisesta hieno, keli oli tasainen ja maisemat upeat. Leirin pystytys sujui nopeasti, kun näköjään kaikki tiesi mitä tehdä, paitsi allekirjoittanut, joka käveli ympyrää ja yritti “auttaa” siellä ja täällä. Kotijärvi koettiin heti, mutta se vaikutti melko autiolta.

18.7. Tjålmejavri

Ari R. sain elämänsä ensimmäisen kalan virvelillä. Pari muuta pääsi karkuun ja yksi päästettiin kasvamaan. Luonnollisesti rautujakin tuli ja lisää harreja. Hannu näytti sitten kalankäsittelytaidot ja saatiin graavirautua, paistettua rautua, rautukeittoa sekä savustettua harjusta. Sairaan hyvää!

19.7. Lähijärvi + puroja

Nuoriso lähti tutkimaan lähipuroja. Kyllähän sieltä sitten rautujen kanssa kotiin tultiin.

20.7. Lähijärvi

Loistavalla kelillä lähdettiin sitten ihan miehissä lähijärven rannalle. Päivä kului välillä heitellen vieheitä veteen, välillä selällään taivasta katsellen. Sai sieltä vissiin joku kalankin.

21.7. Teltta

Yöllä alkoi sitten myrsky. Lämpötila laski lähelle nollaa ja kävi varmaan pakkasenkin puolella. Tuuli oli puuskissa reilusti yli 20 metriä sekunnissa. Tiipiit toimivat hyvin tällä kelillä. Hannun kaminakeksintö osoittautui varsin toimivaksi. Ari R. opetti kasino-korttipeliä nuorisolle. Miten joku ei voi tietää tuota peliä? Kalalle ei juuri ollut asiaa, joku kävi kokeilemassa ja totesi, että pakko heittää myötätuuleen.

22.7. Teltta

Ja myrsky jatkuu. Forssan pojat aukaisi oman tiipiinsä oviaukon väärään aikaan: tuulenpuuska otti kiinni ja suikaloi koko teltan. Onneksi oli varateltta mukana, joten ei tarvinnut ängetä meidän telttaan (vaikka sitäkin ehdotettiin). Nyt kokeiltiin hiilien lisäksi klapien polttoa ja sehän onnistui. Teltassa tarkeni, vaikka välillä savuttikin.

23.7. Lähijärvi + Tjålmejavri

Keli parani sen verran, että päästiin ulos teltasta. Iltasella käytiin sitten poikien kanssa vielä Tjålme kokemassa. Kyllä sieltä vielä jotain saatiin, ainakin yksi hauki poistettiin syömästä arvokaloja.

24.7. Kotimatka

Ja kuinka ollakaan, kun kotiinlähdön aika koittaa, kelikin on mitä parhain! Janne yritti vielä kotijärven rautuja narrata, mutta eivät ne alkaneet millekään. Kopterikuski oli tällä kertaa Suomen parhaimmistoa, esimerkiksi juuri hänet oli tilattu lennättämään Madonnaa Suomen keikallaan. Kotimatka sujui sitten hyvässä kelissä, muutamalla tauolla.

Ari Rekinen