Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Reissupäiväkirja 5- 12.7 2013

 

Pe 5.7                    

Matka alkoi kokoontumisella Herukkaan Hannun luo josta jatkoimme  kohti Kilpisjärveä n, klo: 22.00, perillä Kilpisjärvellä koukaten Haaparannan kautta n. Klo 6.30. Matkanvarrella ei avoimia kahvipaikkoja ollut Tornion ja Kilpisjärven välillä joten termospullollinen kaffeeta olis ollut tarpeellinen, eikä Kilpisjärvelläkään aamupalaa ollut saatavilla kuin vasta 8,00.

 

La 6.7

Kopterikyyti lähti kohti ????? ajallaan klo. 10.00. Kotijärvi näytti heti antinsa ja 50cm harjus sai pytäjänsä sillä Jere näytti kyntensä ja muut sitten kodanpystytyksen jälkeen seurasivat perässä, Lottoon tarttui myös yksi 3kg nurminieriä joka sai jatkaa elämäänsä poikaskannan rajoittajana. Uutta majoituksessa oli nyt retkisänkyjen vaihtuminen ilmapatjoihin, oikea vaihdos sillä nukkuminen oli tosi hyvä.

 

Janne ja Jari lähtivät raudun revitykseen lähijärville, eikä pojat tyhjinä tulleet. Sääskiä ihan kiitettävästi, näin Kuusamolaisestakin näkökulmasta ….kele.

 

Su 7.7

Sateet alkoi ja tuuli pohjoisesta mutta kalastusta se ei haitannut, vain muutama papitus ruuaksi ja loput takaisin. Pyhitettiin lepopäivä ilman sen kummempia toilailuja.

 

 

Ma 8.7

Edellisenpäivän kaltainen keli, raudun pyynti käynnissä vaikkakin jolokotusta tulikin 13 km, mutta kannatti. Sääskistä ei nyt havaintoa, kaippa lämmittelevät jossain.

 

Ti 9.8

Ympyräjärvellä nyt yritystä, laihoin tuloksin joten siirtyminen paremmille ottipaikoille.

 

Ke 10.7

Uusi ottipaikka löytyi pienen patikoinnin jälkeen n. 7 km, eilisen järven eteläpuolelta, hieman pienempi ja karikkoiset rannat joten taiteilua kivienpäällä riittävästi. Heittoasennot akropaattisia ja kylmä pohjoistuuli vaikeutti tilannetta. Mutta ei valiteta. kun uurastus toi tulosta ja raudut sai taas kyytiä.

 

To 11.7

Eiliselle paikalle jolokotusta, Tuuli kylmästi ja tunturin päällä sade piiskas kasvoja, olo oli kuin hiekkapuhalluksessa. Perille päästiin ja pyynti alkoi. Sateen liukastama rantalouhikko toi taas yhden vaikeusasteen lisää, ei ihme että sielumme silmin näimme itsemme jossain lämpimässä, hiekkarannalla sortseissa jallittelemassa etelänhetelmiä.       

 

Pe 12.7

Aamu alkoi aurinkoisessa säässä (niinpä tietenkin, viimoinenpäivä) joten sääsketkin heräsivät joten kavereita oli sitten niin perusteellisesti. Päivä alkoi testaamalla pintureita ja aivan sama mitä tarjosi, niin syönnillä oli. Janne lähti vielä rautupaikalle katsomaan oisko tapahtumia ja olihan niitä ollut, tärppejä useitakin mutta suuret jäivät vielä odottamaan ottajaansa. Hannun vaelluskengät saivat arvoisensa polttohautauksen, olivatkin jo niin kiitettävässä kunnossa.

Kopteria odotellessa noin 1000 kpl porojoukko jutas ohitsemme mönkijöiden saatellessa, kaippa vasanmerkitykseen koska näytti vasat olevan ilman merkkiä. Ois voinu jos ois kehannut panna ommiinkin tai sitten papin merkkiin (molemmat korvat poikki). Poistuminen sovittuun aikaan n.18.00 Kotimatka Hannun ja minun ookatessa, nuoremmat väsyneinä takapenkillä, mutta meiltähä se käy. (kaks puolisokiaa ja rampasta)

 

La 13.7

Herukassa n.klo 03.00

Hetkeäkään en vaihtais pois velikullat.

Ens vuonna porukalla taas uuvestaan, sitä ennen jokaisella vielä monta mielenkiintoista kalareissua ympäri virta- ja vakavesien ja opettaen jälkikasvua tähän jaloon harrastukseen.

 

Markku

 

PS. Kiitokset siskollemme Annukalle kuomu-kärryn lainasta. Oli paljon väljempi autossa matkustaa kun kamat saatiin sinne.